Volumes meten met de Leica BLK2GO handheld scanner

Loop eenvoudigweg langs uw voorraden om ze in kaart te brengen

Netherlands, Online
01 April, 10:00 AM - 11:00 AM

In bedrijfsprocessen en productie zijn voorraden nodig om te kunnen werken. In de bouw of grondverzet zijn deze voorraden vaak opgeslagen in een depot en de omvang van het depot is niet altijd inzichtelijk. Of dat nu gaat om grond is voor de wegenbouw, ijzererts voor de staalindustrie of bijvoorbeeld aardappelen en bieten in de landbouw.  De voorraad wordt ergens opgeslagen. Soms buiten, soms in hallen, meestal op grote hopen (stockpiles) en vertegenwoordigen soms een behoorlijke waarde. Vaak zijn er ook veel transport bewegingen op de depots en is de actuele stand van zaken vaak niet duidelijk. Om dit inzicht wel te hebben in het op een juiste manier inmeten van groot belang. Het meten daarvan kan op verschillende manieren, zoals traditioneel landmeten met GPS of Total Station of door te wegen. Deze methodes zijn vaak complex, tijdrovend, niet altijd veilig of onnauwkeurig.

In deze webinar nemen we u graag mee in een nieuwe methode, namelijk de mobiele Leica BLK2GO handheld 3D laserscanner. 
Het grote voordeel van meten met de Leica BLK2GO is dat u eenvoudigweg rondloopt met de scanner om het depot in kaart te brengen. De Leica BLK2GO maakt met een 3D laserscanner een puntenwolk van het depot en maakt ondertussen foto's voor een realistische digitale weergave.

Hans Liebrand, expert in pointcloud technologie, 3D laserscanning en mobile mapping bij Leica Geosystems BV, heeft hier onlangs ervaring mee opgedaan en vertelt u in deze webinar, waarom deze oplossing een uitkomst is voor alle bedrijven met voorraden of bureaus die regelmatig voorraden meten als dienstverlener.

Wilt u meer weten? Meldt u zich dan aan voor de webinar via onderstaand formulier.